بنجامین گراهام و نظریه ارزش ذاتی سهم/ بخش دوم

بنجامین گراهام و نظریه ارزش ذاتی سهم/ بخش دوم

در سال ۱۹۴۹ بنجامین گراهام کتابی تحسین برانگیز در مورد سرمایه گذاریِ ارزش تالیف نمود به نام The Intelligent Investor. این کتاب به طور گسترده ای همانند کتابی مقدس در زمینه ی سرمایه گذاریِ ارزش شناخته شده است و در این کتاب یک شخصیت تخیلی به نام آقای بازار وجود دارد که بسیار معروف شد.

این شخصیت در اصل استعاره ایست به معنای سیستم قیمت های بازار که توسط بنجامین گراهام خلق شده است. در این کتاب آقای بازار شریک سرمایه گذار (همان خواننده) است که هر روز سعی می کند یا سهام خود را به سرمایه گذار بفروشد یا سهام او را بخرد. شخصیت آقای بازار اغلب احساسی عمل می کند و در روزهای مختلف با قیمت های مختلف بسته به نگاه خوشبینانه یا منفی بینانه اش دم درب سرمایه گذار حاضر می شود.

رفتار تقلیدی

رفتار تقلیدی

البته سرمایه گذار مجبور نیست که پیشنهاد خرید یا فروش آقای بازار را بپذیرد. بنجامین گراهام در این کتاب اشاره می کند که به جای تکیه بر احساسات روزانه بازار که از طمع یا ترس سرمایه داران نشأت می گیرد، سرمایه گذار باید بر اساس تحقیق و تحلیل در مورد گزارش های شرکت از عملیات و موقعیت های مالی به ارزش سهام پی ببرد. وقتی که سرمایه گذار پیشنهاد های آقای بازار را تجربه می کند قدرت تحلیلش تقویت می شود.

طبق گفته ی بنجامین گراهام سرمایه گذار هوشمند کسی است که خوشبینانه می فروشد و بدبینانه می خرد. سرمایه گذار باید به دنبال فرصت هایی برای خرید پایین و فروش بالا باشد چراکه اختلافات ارزش و قیمت ناشی از این موارد است: رکود اقتصادی، سقوط بازار، رویداد هایی که فقط یک بار اتفاق میفتند، تبلیغات منفی موقت و خطاهای انسانی. پس اگر چنین مشکلاتی وجود نداشته باشند سرمایه گذار باید سر و صداهای فریبنده ی بازار را نادیده بگیرد و دست به کار شود.

درحالی که کتاب Intelligent Investor تحلیل های ارزش ذاتی را معرفی می کند همچنین به خوانندگان نکاتی کلیدی می آموزد از قبیل اینکه به آن ها توصیه می کند که از رفتار گله ای (جمعیت مردم) پیروی نکنید، مراقب نوسان گیری باشید، با استفاده از نوسانات بازار سهام ها را صرفا به خاطر اینکه دوست دارید نخرید.

یکی از شاگردانِ برجسته ی بنجامین گراهام Warren Buffett است، او یکی از دانشجویان بنجامین گراهام در دانشگاه کلمبیا بود. پس از فارغ التحصیلی Buffett در شرکت بنجامین گراهام به نام Graham-Newman Corporation برای او کار می کرد تا اینکه گراهام بازنشسته شد. Buffett زیر نظر گراهام و با رعایت اصول سرمایه گذاری ارزش به یکی از موفق ترین سرمایه گذاران بسیار شناخته شده تبدیل شد. او در سال ۲۰۱۷ به عنوان دومین مرد ثروتمند جهان که نزدیک به هفتاد و چهار میلیارد دلار دارایی داشت شناخته شد. Irving Kahn، Christopher Browne و Walter Schloss از دیگر سرمایه گذارانِ برجسته ای هستند که زیر نظر گراهام پرورش یافتند.

بنجامین گراهام علاوه بر تدریس در مدرسه ی بازرگانی کلمبیا، در مدسه ی بازرگانی UCLA و موسسه مالی نیویورک نیز تدریس می نمود.

با وجود اینکه گراهام در سال ۱۹۷۶ درگذشت، اما روش های سرمایه گذاری وی تا ابد جاودانه شد و هنوز هم در قرن بیست و یکم سرمایه گذاران برجسته ای به طور گسترده از روش های او استفاده می کنند و تحلیل گران مالی اصول ارزش و رشد او را در بازار سهام به کار می گیرند.

3/5 (2 نظر)
برچسب ها:

بزرگان بورس

مطالب پیشنهادی

ترتیبی که گروه دوره آموزشی برای خواندن مطالب سری افراد موفق در بورس به شما پیشنهاد میکند:


نظرات کاربران
افزودن نظر

ارسال نظر در این مطلب امکان پذیر نیست

question