پانزده اقتصاد بزرگ جهان را بشناسید

پانزده اقتصاد بزرگ جهان

در این مقاله قصد داریم تا پانزده اقتصاد بزرگ جهان را معرفی کنیم. ۱۵ کشوری که سهم زیادی از اقتصاد دنیا دارند و به لحاظ اقتصادی بسیار قدرتمند هستند.

معیار مقایسه کشورها در این مقاله تولید ناخالص داخلی یا همان GDP است و این لیست بر اساس پایگاه اطلاعاتی چشم­ انداز اقتصاد جهانی IMF در سال ۲۰۱۸ تهیه شده است.

یک : ایالات­ متحده­ آمریکا، GDP به مبلغ  ۱۹٫۳۹ تریلیون دلار

آمریکا از سال ۱۸۷۱ تا به حال جایگاه خود را در بزرگترین اقتصاد جهانی حفظ کرده است. مقدار تولید ناخالص داخلی  آمریکا در سال ۲۰۱۷، ۱۹٫۳۹ تریلیون دلار بوده است و در سال ۲۰۱۸ انتظار می رود که به مبلغ ۲۰٫۴۱ تریلیون دلار رسید.

غالبا آمریکا به عنوان قدرتمندترین کشور اقتصادی به شمار می­ آید و به خاطر همین امر، اقتصاد آمریکا موارد پیش­رو را تشکیل می­دهد.اقتصاد آمریکا تمرکز اصلی خود را به خدمات اختصاص داده و نزدیک به ۸۰٪ از تولید ناخالص داخلی این کشور را مشاغل خدماتی تشکیل میدهند.

کارخانه ها و کشاورزی سهم کمتری از اقتصاد آمریکا دارند و روی هم رفته در حدود ۱۵٪ از آن را به خود اختصاص میدهند.

دو: چین، GDP به مبلغ ۲۱٫۰۱ تریلیون دلار

چین طی چند دهه اخیر رشد چشمیگری داشته است. شکستن موانع اقتصاد بسته چین منجر به تکامل تولید و صادرات شده است و آن را به یکی از قطب­های اقتصادی جهان تبدیل کرده است.

اغلب همه چین را به عنوان کارخانه جهان می­ شناسند چراکه پایگاه بزرگ تولید کالا و صادرات در جهان است. به هر حال در طی این سال­ها، نقش خدمات به تدریج افزایش یافته است و میزان اثر تولید کالا در GDP نسبتا کاهش یافته است.

در سال ۱۹۸۰ چین هفتمین اقتصاد بزرگ را داشت با GDP 305.35 میلیارد دلار در حالی که مقدار GDP آمریکا ۲٫۸۶ تریلیون دلار بود. از زمانی که چین در سال ۱۹۷۸ شروع به بازسازی بازار خود کرد، رشد اقتصاد چین به عنوان غول آسیا به طور متوسط %۱۰ سالانه به چشم می خورد.

در سال­های اخیر، سرعت رشد چین به آرامی کاهش یافته است اگرچه در مقایسه با کشورهای همسایه هنوز رتبه بالاتری دارد.

به طور عمده چین به سوی بازده چرخه ای در بازار جهانی پیش می­رود. چین رشد %۶٫۶ در سال ۲۰۱۸ را در برنامه خود داشت که تا سال ۲۰۲۳ تا %۵٫۵ کاهش می­ یابد. در طی این سال­ها تفاوت مقدار اقتصاد چین و آمریکا به سرعت کاهش می­یابد.

اقتصاد برتر جهان

سه: ژاپن GDP به مبلغ ۴٫۸۷ تریلیون دلار

ژاپن سومین کشور بزرگ اقتصادی در جهان با GDP 4.87 تریلیون دلار در سال ۲۰۱۷ است. از اقتصاد ژاپن انتظار می رود در سال ۲۰۱۸ از ۵ تریلیون دلار نیز عبور کند. بحران مالی سال ۲۰۰۸ اقتصاد ژاپن را به لرزه درآورد و موجب شد از آن زمان تا به حال اقتصاد چالش برانگیزی داشته باشد.

بحران جهانی موجب رکود اقتصادی شد و پس از آن تقاضای ضعیف داخلی و بدهی عمومی بزرگ به وجود آمد. زمانی که اقتصاد شروع به بهبود یافتن کرد، ژاپن زلزله عظیمی را متحمل شد که از نظر اجتماعی و اقتصادی ضربه سنگینی به آن وارد شد. اگرچه ژاپن توانست اقتصاد ضد تورمی را شکست دهد اما رشد اقتصادی آن هنوز پیشرفتی نداشته است.

اقتصاد آن از محرک­های المپیک ۲۰۲۰ استفاده خواهد کرد که جریان سرمایه گذاری را قوی نگه می­دارد و توسط سیاست پولی رهایی بانک ژاپن حمایت می شود. GDP ژاپن ۴٫۸۷ تریلیون دلار است که در سال ۲۰۱۸ به مبلغ ۴.۹۷۱ تریلیون دلار رسید.

چهار: آلمان GDPاعتباری: ۳٫۶۸ تریلیون دلار

آلمان نه تنها بزرگترین اقتصاد اروپا را دارد بلکه قوی­ترین اقتصاد اروپا را هم از آن خود کرده است. در مقیاس جهانی آلمان چهارمین اقتصاد بزرگ جهان به شمار می­ آید که طبق GDP دارای ۳٫۹۸ تریلیون دلار است.

کشور آلمان وابسته به صادرات کالای پایتخت است که عقب ­اُفتادگی بحران مالی پیشین در سال ۲۰۰۸ را پشت سر گذاشته است.

آلمان کشوری قدرتمند و صنعتی است که ممکن است تا چند سال آینده مقام چهارمی را از دست بدهد. اقتصاد های نوظهور برای بدست آوردن این رتبه به شدت در تلاش هستند و برای تقویت اقتصاد خود از هیچ تلاش فروگذاری نخواهند کرد.

اقتصاد انگلیس

پنج: انگلستان GDP به مبلغ ۲٫۶۲ تریلیون دلار

انگلستان با ۲٫۶۲ ترلیون دلار GDP پنجمین کشور اقتصادی بزرگ جهان است.GDP انگیلیس در سال ۲۰۱۸ نزدیک به ۲٫۹۶ تریلیون دلار بود ، اما انتظار می­رود در سال ۲۰۲۳ رتبه هفتم را از آن خود کند با GDP 3.47 تریلیون دلار.

از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۸ اقتصاد انگلستان در هر سه ماه شاهد روند صعودی بوده است. اما از آوریل سال ۲۰۰۸ شاهد کاهش تولید در پنج دوره متوالی بود. طبق اطلاعاتی که از اداره آمار ملی به دست آمده است، در طول این مدت (از اولین دوره سال ۲۰۰۸ تا دومین دوره سال ۲۰۰۹) اقتصاد انگلستان %۶ کاهش یافت و در نهایت پنج سال طول کشید تا به سطح پیش از رکود بازگردد.

اقتصاد انگلستان بیشتر بخش خدمات را در اولویت خود قرار داده است که در بیش از %۷۵ با GDP تولید مشارکت دارد، دومین بخش مهمی که انگلستان توسط آن اقتصاد خود را به چرخه در می­آورد بخش کشاورزی است. اگرچه کشاورزی بخش اصلی تولید ناخالص داخلی (GDP) به شمار نمی­ آید اما %۶۰ از نیازهای غذایی انگلستان در داخل کشور تولید می­شود، هرچند کمتر از %۲ از نیروی کار خود در این بخش مشغول به کار هستند.

شش: هندوستان GDP به مبلغ۲٫۶۱ تریلیون دلار

هندوستان در جهان سریع­ترین رشد اقتصادی تریلیون دلاری را دارد و ششمین کشور اقتصادی بزرگ با GDP2.61 تریلیون دلار به شمار می­آید. طبق برنامه صندوق بین­ المللی پول هندوستان این آمادگی را دارد که در سال ۲۰۱۹ از انگلستان پیشی بگیرد و رتبه پنجمِ بزرگترین کشور اقتصادی را از آن خود کند.

اقتصاد هندوستان در سال ۱۹۸۰ تنها ۱۸۹٫۴۳۸ میلیارد دلار بود و در لیست جهانی رتبه سیزدهم را دارا بود. طبق گزارش صندوق بین­ المللی پول انتظار می­رود نرخ رشد هندوستان از سال ۲۰۱۷ از %۶٫۷ تا سال ۲۰۱۸ به %۷٫۳ افزایش یابد و در سال ۲۰۱۹ به %۷٫۵ برسد.

پس از به استقلال رسیدن هندوستان، کشور هند به عنوان ملتی زراعی شناخته شد، با این حال در طول این سال­ها بخش تولید و خدمات آن به خوبی رشد کرده است. امروزه در جهان بخش خدمات هندوستان سریع­ترین رشد اقتصادی را دارد که بیش از %۶۰ به اقتصاد خود کمک می­کند و %۲۸ از اشتغال را شامل می­شود.

تولید به عنوان یکی از بخش­های حیاتی اقتصاد هندوستان تا کنون باقی مانده است و دولت­ها نیز پیوسته با طرح­های ابتکاری مردم را تشویق به تولید کرده­ اند مثل طرح “Make in India”. اگرچه سهم بخش کشاورزی آن حدود %۱۷ کاهش یافته است اما در مقایسه با کشورهای غربی سهم بسیار بیشتری را برخوردار است.

اقتصاد برتر جهان

رنو فرانسه

هفت: فرانسه GDPبه مبلغ ۲٫۵۸تریلیون دلار

فرانسه پربازدیدترین کشور در جهان است که دارای رتبه سومین کشور بزرگ اقتصادی در اروپا است و هفتمین رتبه را در جهان با GDP به مبلغ ۲٫۵۸ تریلیون دلار دارد. این کشور سطح بالایی از زندگی را برای مردم خود به ارمغان آورده است.

در سال­های اخیر رشد اقتصادی این کشور کاهش یافته است که موجب افزایش بی­کاری شده است و دولت برای راه اندازی مجدد اقتصاد تحت فشار بالایی قرار گرفته است. بانک جهانی در طول سال­های ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶  نرخ بی­کاریِ این کشور را %۱۰ ثبت کرده است، ور در سال های اخیر این عدد به %۹٫۶۸۱ کاهش یافته است.

علاوه­ براین مساله اقتصاد در ماندن گردشگران نیز تاثیر بسزایی دارد، فرانسه یکی از کشورهای برجسته در امر تولید محصولات زراعی به شمار می­آید، و تقریبا دارای یک سوم تمام زمین­های زراعی اتحادیه اروپا است.

بعد از ایالات متحده آمریکا فرانسه ششمین کشور بزرگ تولید کننده محصولات زراعی و دومین کشور صادر کننده محصولات زراعی به حساب می­آید. به طور کلی بخش تولید شامل صنایع شیمیایی، خودرو و صنایع دستی است. اقتصاد فرانسه در طی سال ۲۰۱۷ %۲٫۳ رشد کرده است و طبق گزارش صندوق بین­ المللی پول انتظار می رود در طی سال­های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به %۱٫۸ برسد.


پیشنهاد می دهیم این مطلب را نیز بخوانید: پیش بینی قیمت طلا برای سال جاری


برزیل GDP به مبلغ ۲٫۰۵ تریلیون دلار

برزیل بزرگترین و پرجمعیت­ترین کشور در آمریکای لاتین با GDP 2.05 تریلیون دلار است، این کشور دارای هشتمین اقتصاد بزرگ در جهان است. برزیل که بر موج کالا سوار بود با چندین شکست در کالاهای فوق­ العاده خود مواجه شد بعلاوه برخی مشکلات داخلی از قبیل فساد و عدم قاطعیت در مسائل سیاسی، موجب شد محیط سرمایه­­ گذاری و کسب­ وکار در این کشور نامناسب شود.

در طول سال­های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰، این کشور به طور میانگین %۴٫۵ رشد کرده است و در سال­های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ نزدیک به %۲٫۸ تعدیل می­شود. در سال ۲۰۱۴ به سختی خود را به رشد %۰٫۱ می­رساند. در سال ۲۰۱۶ اقتصاد برزیل%۳٫۵ کاهش می­ یابد در حالی که تا سال ۲۰۱۷ تنها %۱ رشد می­کند.

اقتصاد برزیل به خاطر تنش های سیاسی در این کشور همواره با فراز و فرود رو به رو بوده و گاهی شرایط را برای سرمایه گذاران خارجی سخت می کند.

خودرو سازی ایتالیا

خودرو سازی ایتالیا

نه: ایتالیا GDP به مبلغ ۱٫۹۳ تریلیون دلار

با GDPاعتباری ۱٫۹۳ تریلیون دلار ایتالیا نهمین کشور بزرگ اقتصادی در جهان محسوب می­شود. پیش­ بینی می­ شود اقتصاد این کشور در سال ۲۰۲۳ به مبلغ ۲٫۵ تریلیون دلار افزایش یابد. طبق GDP(PPP) اقتصاد این کشور به مقدار ۲٫۳۱ تریلیون دلار ارزش دارد و سرانه GDPآن ۳۱٫۹۸۴ دلار است.

ایتالیا یکی از حساس ترین اعضای منطقه اروپا به شمار می­آید که مدت زمان زیادی با هرج­ و مرج­ های عمیق سیاسی و اقتصادی دست و پنجه نرم می کند. نرخ بی­کاری در آن همچنان دو رقمی است.

اگه بخواهیم به نقاط مثبت اشاره کنیم باید بگوییم صادرات و کسب­ و کار سرمایه­ گذاری در حال بهبود بخشیدن به اقتصاد این کشور است. اقتصاد این کشور به ترتیب در سال­ های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، %۰٫۹ و %۱٫۵ رشد کرده است.

کانادا GDP به مبلغ ۱٫۶۵ تریلیون دلار

کانادا در سال ۲۰۱۵ رتبه کشور روسیه که دهمین کشور بود را از آن خود کرد و تا کنون این رتبه را حفظ کرده است. GDP کشور کانادا در حال حاضر ۱٫۶۵ تریلیون دلار است و در سال ۲۰۱۸ به مبلغ ۱٫۷۹ تریلیون دلار نزدیک شود و در سال ۲۰۲۳ به مبلغ ۲٫۴۳ برسد.

این کشور دارای سطح بی­کاری قابل ملاحظه­ ای است و احتمال دارد این سطح از بی­کاری افزایش یابد. اگرچه این کشور بخش عمده­ای از خدمات را ارائه می­دهد اما تمرکز اصلی آن در بخش تولید است که %۶۸ از صادرات آن به صادرات کالا اختصاص می یابد.

کانادا تاکید زیادی بر امر تولید دارد که برای رشد اقتصادی آن در آینده بسیار مهم و حیاتی است. کانادا در سال ۲۰۱۷ رشد ۳ درصدی داشته است همچنین در سال ۲۰۱۶ %۱٫۴ رشد کرده است و انتظار می­رود در طول سال­های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، %۲ رشد کند.

شرکت سامسونگ

اقتصاد برتر جهان

یازده: کره جنوبی GDP به مبلغ ۱٫۵۳ تریلیون دلار

اقتصاد کشور کره جنوبی با برندهایی مثل سامسونگ و هیوندا شناخته می­شود و اقتصاد آن در جهان یازدهمین رتبه را به خود اختصاص داده است با GDP1.53 تریلیون دلار. این کشور در دو دهه اخیر پیشرفت چشم گیری داشته است و خود را به عنوان کشوری با تکنولوژی بالا و ملتی صنعتی شده به جهان معرفی کرده است.

کره جنوبی در سال ۲۰۰۴ به باشگاه تریلیون دلاری­ها وارد شده است و همچنین تجارت بین­ المللی و صنعتی شدن را آغاز کرده است. کره جنوبی یک از بزرگ­ترین صادرگنندگانِ جهان است و در فرصت­های عالی سرمایه­ گذاری حضوری پررنگ دارد و همین امر موجب شده است که به سهولت رتبه کسب­ و کار این کشور افزایش یابد.

دوازده: روسیه GDP به مبلغ ۱٫۵۲ تریلیون دلار

روسیه بزرگترین کشور در جهان است و با وسعت زمینی که دارد دوازدهمین کشور اقتصادی در جهان به حساب می­آید با GDP به مبلغ ۱٫۵۲ تریلیون دلار.

سال­های ۱۹۹۰ برای اقتصاد این کشور سال­های سختی بودند چراکه از آن سال­ها تنها چیزی که به روسیه رسیده است بخش­های صنعتی و کشاورزی ویران­ شده است.

در دهه بعدی روسیه شاهد رشد ۷ درصدی در زمینه سلامت بوده است هرچند این رشد در نهایت منجر به رشد در زمینه توسعه کالا شد. وابستگی اقتصاد روسیه به نفت در سال­های ۲۰۰۸ تا ۲۰۰۹ آن را در معرض بحران مالی جهانی قرار داد و سرانجام این بحران دوباره در سال ۲۰۱۴ تکرار شد.

این وضعیت با اعمال تحریم­ها توسط غرب بسیار بدتر شد. اقتصاد این کشور در سال ۲۰۱۶ %۰٫۲ کاهش یافت اما در سال ۲۰۱۷ با رشد %۱٫۵ افزایش یافت. صندوق بین­ المللی پول گزارش داده است که روسیه به ترتیب در سال­های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، %۱٫۷ و %۱٫۵ رشد کند.


پیشنهاد می دهیم این مطلب را بخوانید: برای سیر شدن در ونزولا باید پشت میز کامپیوتر اژدها کشت!


سیزده: استرالیا GDP به مبلغ ۱٫۳۸ تریلیون دلار 

استرالیا سیزدهمین کشور بزرگ اقتصادی است با GDPاعتباری ۱٫۳۸ تریلیون دلار. اقتصاد این کشور در دو دهه اخیر در زمینه سلامت رشد به سزایی داشته است در کنار آن در موارد آتی نیز پیشرفت خوبی داشته است، کاهش بی کاری، کاهش بدهکاری عمومی و تورم، قدرتمند شدن صادرات، بخش قدرتمند خدمات و پایداری سیستم مالی.

با توجه به اینکه استرالیا دارای سرزمینی بسیار غنی از نظر منابع طبیعی است، به یکی از کشورهای مهم در زمینه صادرات انرژی، منابع طبیعی و خوراکی تبدیل شده است. بخش کشاورزی و صنعتی هرکدام %۴ و ۲۶% در سایر بخش­های اقتصادی مشارکت دارند درحالی که بخش خدماتی آن که %۷۵ از جمعیت شاغل را در بر می گیرد، %۷۰ در تولید ناخالص داخلی (GDP) شرکت دارد.

اقتصاد دنیا

اقتصاد دنیا

چهاردهم: اسپانیا GDP به مبلغ ۱٫۳۱ تریلیون دلار

اقتصاد اسپانیا با مبلغ ۱٫۳ تریلیون دلار چهاردهمین اقتصاد بزرگ جهان به شمار می­ آید. پس از خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، اسپانیا به چهارمین کشور بزرگ اقتصادی در منطقه اروپا تبدیل شد.

این کشور با جمعیت ۴۶٫۶ میلیون نفری شاهد دوره طولانی مدتی از رکود اقتصادی بوده است (از سه ماه دوم سال ۲۰۰۸ تا سه ماه سوم سال ۲۰۱۳) و با حفظ گردشگری و صادرات همراه با احیای حمایت از مصرف داخلی در حال بهبود بخشیدن به وضعیت خود است.

اسپانیا رتبه دوم پربازدیدترین کشور جهان که برای انگلستان بود را از آن خود کرد و اکنون گردشگران بسیاری به این کشور سفر می کنند. از نظر کشاورزی این بخش به طور سنتی فعالیت دارد و نقش مهمی را ایفا می کند اگرچه با گذشت زمان سهم این بخش نزدیک به %۳ کاهش یافته است.

اما این کشور هنوز به عنوان صادر کننده اصلی روغن زیتون، گوشت و نوشابه جایگاه خود را حفظ کرده است. برخی از بخش­های مهم صنعتی عبارتند از خودرو، مواد شیمیایی، داروسازی و ماشین­ آلات صنعتی. اقتصاد این کشور در سال ۲۰۱۷ %۳٫۱ رشد داشته است و انتظار می­رود به ترتیب در سال­های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ نزدیک به %۲٫۸ و%۲٫۲ رشد کند.

پانزده: مکزیک GDP به مبلغ ۱٫۱۵ تریلیون دلار

مکزیک رتبه دومِ بزرگترین کشور اقتصادی در آمریکا لاتین را دارد و در جهان رتبه پانزدهم را از آن خود کرده با GDP اعتباری ۱٫۱۵ تریلیون دلار.در سال ۱۹۸۰ مکزیک دهمین کشور بزرگ اقتصادی بود با GDPاعتباری ۲۲۸٫۶ میلیارد دلار.

در سال­های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ اقتصاد این کشور به ترتیب %۲٫۹ و %۲ گسترش یافت. در طول دو سال بعد صندوق بین­ المللی پول به ترتیب رشد %۲٫۳ و %۲٫۷ را برای این کشور برنامه­ ریزی کرده است.

سهم کشاورزی در اقتصاد مکزیک طی دو دهه گذشته زیر %۴ باقی مانده است درحالی که صنعت و خدمات نزدیک به %۳۳ و %۶۳ در تولید محصولات مشارکت دارند. خودرو، روغن و الکترونیک در میان صنایع توسعه یافته قرار دارند و خدمات مالی و گردشگری مهمترین مشارکت را با بخش خدمات دارند.

و اما در این لیست جای ایران خالی است! آیا شاهد روزی خواهیم بود که ما هم جزو پانزده اقتصاد برتر دنیا باشیم؟ بسیاری از کشور های بالا مدتهای طولانی با بحران های اساسی دست و پنجه نرم کرده اند اما امروز شرایط خوبی را دارند. آیا برای ایران نیز شاهد این اتفاق خواهیم بود؟

مطالب پیشنهادی

نظرات کاربران
افزودن نظر
  • علی کارگری 24 مه 2019

    خیلی عالی است .ولی ای کاش مشخصات کاملی ازاین کشورها .مثلا جمعیت و ترکیب ان و…قید میشد و جایگاه فعلی ایران هم مورد مقایسه قرار میگرفت.

    پاسخ

question